Maslow har været meget diskuteret og den debat tager vi ikke hul på her, MEN der kan være noget til eftertanke, hvis man overfører det på en ny spiller til bordtennis:
De basale behov, som mad og væske ser vi som opfyldt for dem, der har lyst til at komme til bordtennis. Men allerede på næste trin er der noget, vi bør tage hensyn til:
Tryghed/sikkerhed: Det vigtigste for de fleste er, om hun kan forvente en positive oplevelse. Kan hun klare opgaven – har hun et minimum af talent for dette. (Det er netop her, robot og træner/hjælper er utrolig nyttig – robotten til at lave nemme bolde, der giver mulighed for hurtig succes og træneren til at rose, de rigtige bevægelser.)
Sociale behov: Det er en balancegang som ny, at spille med mere rutinerede. Mange føler sig som en belastning, fordi bolden ikke kommer over så mange gange. Derfor er det smart, at man ikke spiller for lang tid med den samme og helt tydeligt snakker om, at være ny. Det er også godt at lave øvelser, der er så lette som muligt for den nye. Efterhånden som selvtilliden kommer viser bordtennis sig at være fantastik til at skabe relationer. Det er meget nemt at snakke hen over et bordtennisbord. (Mange kan også godt selv huske, hvordan det var at være ny.)
Egobehov: Nu kommer perioden, hvor spilleren får lyst til at udforske spillet meget mere. Man vil meget gerne lære mere om skru, få nogle nye server og tips til at udvikle spillet. Nogle får lyst til at spille om point og komme ud og spille turnering.
Selvrealisering: Nu er vi kommet på toppen af pyramiden og her finder vi de nye trænere – i hvert fald de, der godt vil hjælpe andre med spillet. Her er også de, der tager et nap med i at udvikle foreningen eller afdelingen f.eks. tager ansvar for julefrokosten o.l.