BAT 60+ C-spillere fik stort udbytte af træningscamp
Fire voksne bordtennisspillere i alderen 67, 69, 72 og 72 år fra Gentofte var lidt usikre på, om de ville få noget ud af at deltage i en bordtennislejr i Hjørring, hvor bordtennisspillere fra 38 lande deltog, og hvor nogle af verdens bedste trænere forsøgte at gøre deltagerne endnu bedre til bordtennis.
– Ved tilmeldingen skulle vi svare på, hvilket nummer vi var på verdensranglisten. Og vi skulle gerne medsende en video. Det undlod vi af let forklarlige grunde – så mange numre findes jo ikke – og en video var heller ikke aktuel for os to par, der havde en ambition om et hyggeligt samvær, god bordtennis og en i hvert fald teoretisk mulighed for, at vi alle kunne forbedre os, fortæller Lars Donatzky.
Primus motor og lejrchef Lars Rokkjær forsikrede de ældre bordtennisspillere fra Gentofte om, at det helt sikkert ville være noget for dem at deltage i lejren og at bo på efterskolen, hvor bordtennislejren blev afviklet.
Programmet for de fire BAT 60+ spillere var to gang 2,5 timers træning hver dag med grundig opvarmning, mens aftenen bød på individuel videogennemgang og mental træning m.m.
– Da vi jo ikke havde planer om at skulle deltage i Verdensmesterskaberne for veteraner, og da vi også ønskede at tage smutture til Lønstrup og Hjørring for bl.a. at se Hjørring-revyen en aften, fik vi ingen bebrejdende blikke.
Mødt med fleksibilitet
– Vi blev tværtimod mødt af stor fleksibilitet, så der blev ændret lidt på vores individuelle feedback. På samme måde var der øvelser i opvarmningen, vi af forskellige grunde afstod fra siger Lars Donatzky.
BAT’ernes træningshold bestod af tre helt unge spillere fra Schweiz, Sydafrika og Sverige, i alderen fra 8 til 11 – og så de fire fra Gentofte som helt var lejrens klart ældste deltagere. Her var holdet som regel begunstiget med fire trænere og en træneraspirant som alle ifølge Lars, var yderst empatiske, positive og entusiastiske.
– Vi var nok lejrens ”laveste” niveau, og det var helt fint for so, og så fik vi en hal for os selv. Og det var godt, at vi havde så mange trænere, for mens de yngste synes det var sjovt at spille kamp mod de gamle (med vekslende sejrherrer), så ville de helt klart helst trænes af de professionelle trænere.
– Det ville vi selvfølgelig også, og det blev der også god plads og tid til, selv om vi trænede med hinanden indimellem, mens trænerne kommenterede og korrigerede afstand, holdning og fodarbejde, fortæller Lars.
God træning
De fire fra Gentofte slår fast, at det var både udfordrende, lærerigt og sjovt. De fik trænet grundslag, forhånds- og baghånds over- og underskrue, underskruet server med både for- og baghånd osv.
Lejrens arbejdssprog var engelsk, men ifølge Donatzky behøver man ikke at have en universitetsuddannelse for at kunne følge med.
Lejrchef Lars Rokkjærs idé med at bringe forskellige nationaliteter og med diverse religioner sammen så ud til at være en succes, og den samme indstilling havde de unge hjælpere unge fra Mellemfolkeligt Samvirke, som fik kost, logi, samvær og fritidsaktiviteter for deres indsats i lejren, fortæller Lars Donatzky, og han opfordre andre BAT60+ spillere til at deltage i næste års lejr.
– Om du er A- , B- eller C- spiller, om du er 60, 70 eller 80, så prøv det. Men efter min opfattelse skal du have nogle venner med hjemmefra til eventuelle ”springture” fra lejren, før det bliver rigtig godt. Det sikrer dig også et par nogenlunde jævnbyrdige træningskammerater. Det blev optimalt for os, understreger Lars Donatzky.